Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » Archive for Cursos

Arxiu de la categoria “Cursos”


Quan algú ens diu que va a l’osteòpata, el primer que pensem és que l’osteopatia tracta exclusivament les malalties dels ossos. En realitat no és així, considerem els ossos, però també els músculs, lligaments, vísceres, fàscies, etc.

Un dels principis de l’osteopatia és que la vida és moviment, tot allò viu es mou, és asixí a totes les estructures que formen el nostre organisme, siguin del sistema múscul-esquelètic, cardi-respiratori, digestiu, nerviós, uròleg, ginecològic, etc.

Considerem l’organisme com una unitat indivisible, en el que hi ha connexió entre tots els teixits, òrgans i sistemes del cos. Aquest concepte és fonamental per entendre que qualsevol alteració en la salut produeix un canvi a l’estructura de la persona i per tant, de la mateixa manera un accident o una alteració a l’estructura pot modificar a la llarga el funcionament d’algun sistema.

Per tant, l’osteòpata busca les estructures corporals que no presenten una mobilitat suficient per tal d’alliberar-les manualment, i així afavorir que puguin realitzar amb normalitat les funcions que depenen d’aquestes. A més, té en compte les forces de curació espontànies del cos, és a dir, els mecanismes propis, els reflexos i els processos que ajuden a la curació del cos per sí mateix. Aquests processos poden influir en la millora de la coagulació de la sang, a l’activació del sistema immunològic, a la cicatrització o inclús a la regeneració de l’os després d’una fractura.

L’osteopatia és un concepte filosòfic i terapèutic, que segueix uns principis que permeten a l’organisme del pacient que trobi els recursos necessaris per crear un nou equilibri.

 

Silvia Triay Salamanca (D.O. MROE)

Comments Sense comentaris »

“Regala un peix a un home i l’alimentaràs per un dia; ensenya’l a pescar i l’alimentaràs per a tota la vida”.

Aquest és un proverbi xinès que reflexa un dels principals objectius de la teràpia ocupacional: Assolir el major grau possible d’independència de la persona.

L’instrument per aconseguir-ho es l’ocupació. Utilitzem activitats humanes que son habituals quan es gaudeix d’un bon estat de salut, i que només en circumstàncies on la persona presenta una dependència, adquireixen valor terapèutic.

La incapacitat o impossibilitat per dur a terme activitats quotidianes (tan freqüents i que, a més, ocupen gran part del nostre temps diari) com alimentat-se, netejar-se, vestir-se o desplaçar-se implica algun grau de dependència d’altres, que crea una pèrdua d’independència personal.

És per això que el terapeuta ocupacional utilitza l’activitat com a propòsit i l’entorn per ajudar a la persona a adquir coneixements, destreses i actituds necessàries per desenvolupar les tasques quotidianes que es requereixen, i així aconseguir el màxim d’independència i integració.

No podem oblidar que l’ésser humà és actiu per naturalesa, empra el seu temps en activitats encaminades a respondre les seves necessitats i desitjos. Per aquest motiu és necessari adaptar les activitats a les característiques individuals de cada persona en concret, sense centrar-nos en les seves limitacions, sinó en les seves habilitats i destreses i aprofitar-les al màxim.

Aina M. Riera Riera. (Terapeuta Ocupacional).

Comments Sense comentaris »

Per les mares de la Índia fer massatges als seus fills és una tradició que es transmet de generació en generació. Quan el seu infant té poques setmanes de vida, l’agafen i se’l col·loquen damunt les cames. Instintivament el gronxen, l’acaricien i li fan fregues. Als anys 70 un metge francès, Frédérick Leboyer, viatjant per la Índia va conèixer a una d’aquestes mares; na Shantala. Frédérick observà amb atenció les fregues que li feia Shantala al seu fill.

Va veure que el vincle afectiu i la comunicació no verbal que es creava entre un i l’altre no es produïa entre les mares i els seus fills a Occident. Era una comunicació similar a la que tenen certs mamífers amb els seus cadells quan els llepen i amb el mateix netejar-los els acaricien i els fan massatges.. Frédérick aprengué la tècnica, tornà a occident i la introduí al vell continent amb el nom de Shantanla.

Al nadó, aquesta tècnica de massatges li aporta una sèrie de beneficis; li facilita la digestió (calma els còlics, els gasos i l’estrenyiment), li regula i reforça el seu sistema respiratori i circulatori. Per ell té un efecte relaxant i tonificant que l’ajuda a relaxar-se i a conciliar més bé el somni. Enforteix el seu sistema immunològic, neurològic i psicomotor.

De la mateixa manera els pares es veuen beneficiats, perquè s’afavoreix la complicitat i connexió amb el seu fill, els reforça l’instint i la intuïció, els ajuda a relaxar-se, eleva l’autoestima i atorga autoconfiança. Compensa les absències dels pares i disminueix els inconvenients d’estar separats i per últim els ensenya a tolerar les expressions emocionals del seu fill.

 

Joana Moll. Fisioterapeuta.

Comments Sense comentaris »

“No cal aprendre a parir. De fet no es pot aprendre a fer-ho. No hi ha mètodes i tècniques que s’hagin de dominar per fer-ho bé. El part és un instint. El cos sap a la perfecció que és el que ha de fer i quan ho ha de fer.

L’art de parir

En realitat parir no és un art. No és una qüestió de demostrar res. És un procés normal que té lloc en el cos de l’embarassada, igual que la digestió dels aliments, la producció de sang i el desenvolupament del fetus dins l’úter. És més aviat l’art de deixar-se portar per les sensacions i confiar en la capacitat que la natura ens ha donat.”, amb aquestes paraules es referix al procés de parir la comare Beatrijs Smulders.

Però és important que la dona estigui ben informada de tot el procés del part. Cal que se senti acompanyada i tingui al costat professionals de confiança (comare, ginecòleg…), que li donin seguretat i que la facin confiar amb les seves capacitats, sense formentar la por i la incertesa, deixant la tecnologia i els casos purament necessaris.

El Centre ofereix: fisioteràpia a l’embaràs per a un part conscient.

Consisteix en un treball de consciència corporal a través del moviment fisiològic, treballant les diferents parts del cos que intervenen en el part, per tal d’alliberar tensions, descobrir sensacions i desenvolupar així, la seguretat i la confiança en la pròpia mare, per parir de la forma més humana i amorosa possible.

 

Neli Martínez.

Comments Sense comentaris »

El moviment corporal és innat a la persona, amb ell comunicam i expressam com som i que sentim. La Dansa Moviment Teràpia és una modalitat de psicoteràpia dins les arts com a teràpia. És l’ús terapèutic del moviment dins d’un procés que cerca la integració psicofísica (cospensament) del individu mitjançant la música, el ritme, el joc, l’expressió corporal… per a una millora a nivell físic, emocional, cognitiu i social de la persona.

Quin és el seu origen?

Els seus pioners els trobam als anys 40 a Estats Units i venen de dos camps professionals: la psicologia i la dansa moderna. És una disciplina que es fonamenta en la comunicació no verbal, la psicologia del desenvolupament i l’anàlisi del moviment.

Què ens ofereix?

El moviment ajuda a connectar amb les emocions (alegria, tristesa, ansietat…) i a expressar-les quan no es pot o no se sap com fer-ho. Ens posa en contacte amb el nostre cos, utilitzant les respostes musculars i viscerals relacionades amb la memòria emocional i dona la possibilitat de manisfestació dels sentiments bloquejats o emmascarats. Permet la creativitat, l’expressió i la sensibilitat així com el coneixement del nostre cos, afavorint l’acceptació d’un mateix i els altres.

A qui va dirigida?

Es promou una actitud activa dels pacients, com a protagonistes del procés de sanació. S’ajusta a la persona i al moment, no hi ha limitació per edat, ni diponibilitat de moviment o nivell de desenvolupament intel·lectual… es pot realitzar per sessions individuals o grupals.

Comments Sense comentaris »

Comments Sense comentaris »

 

DATES TALLERS COS I CONSCIÈNCIA A “EL CENTRE”

  

Dirigeix els tallers: Magdalena Santandreu Sureda

 

 

Dates:

  

21 de Febrer de 2009 (Caniculi)

 

4 d’Abril de 2009 (Cap a la primavera)

 

 

Horaris: Començarem a les 9 hores i acabarem a les 14 hores.

 

 

Preu: 45 €.

 

 

Lloc: “El Centre” Teràpies Integrals de Manacor

          carrer Moreres, 3 A  07500 Manacor

 

 

Per a més informació telefoneu-nos al 971559208 o 651912537 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Sense comentaris »

TALLER D’EXPRESSIÓ CORPORAL

A càrrec de : Lluïsa Fuster

Tots els divendres de 17′30 a 19′30

 

Lloc: “El Centre”

 

Carrer Moreres, 3A de Manacor

 

Per apuntar-te tel. al 971559208/651912537/629590867

 

Per a mes informació sobre Expressió Corporal mireu a la nostra pag. web. a l’apartat de Teràpies.

Comments Sense comentaris »

QUE  ES EUTONIA?

Etimologicamente eutonia significa “buen tono”.Su  fundadora Gerda Alexander, desenvolupa este conjunto de prácticas corporales buscando en todo momento un tono muscular justo y armónico,libre de  tensiones, adaptado a las diferentes situaciones corporales desde el reposo hasta el movimiento. La meta es el movimiento eutónico: lleno de consciencia sobre el tono muscular, sobre el espacio interno, la estructura osea, los objetos, el otro…….

 Es, antes de todo, una via de autoconocimiento y de realización personal a partir del propio cuerpo y de sus posibilidades, que son un fiel reflejo de la historia individual.

La eutonia ya ha hecho escuela en otros paises, donde ha desenvolupado diversas aplicaciones.

-         En el campo terapéutico.

-         En la formación deportiva

-         En la formación artístico-musical, de la

expresión corporal  y de la danza.

Raymond Murcia, díscipulo de Gerda Alexander y diplomado en Eutonia, ejerce su actividad en Francia, Italia, Argentina y desde hace unos cuantos años también en España(Vigo, Madrid,Huesca y Mallorca).

 

 

     CURSO DE EUTONIA:

 

 PROFESOR: Raymond Murcia.

 FECHA: 21,22 y 23 de Noviembre de 2008.

   HORARIO:

    Día 21: de 17 a 21 h.

    Dia 22: de 9 a 13  y de 15 a 19 h.

    Día 23: de 9 a 13 y de 15 a 19 h.

    Total: 20 horas

     PRECIO: 150 €.

 Lugar:

Centre de Teràpies Integrals de Manacor  ”El Centre”             

c/. Moreres, 3, 1r. pis

07500 Manacor

 Para mas información:

Centre de Teràpies Integrals de Manacor               

c/. Moreres, 3, 1r. pis

07500 Manacor

Tel. 971559208  - Fax 971823030

E-mail:ctimelcentre@ono.com

 

 

Inscripción y forma de pago:  

 Llamar por teléfono para confirmar la asistencia e ingresar 75,– €. para formalizarla , a la  cuenta núm.:

0182-0287-64-0201505169 del BBVA

y enviar  una fotocopia del  resguardo del ingreso, con la hoja de inscripción 15 dies antes del curso a:

Centre de Teràpies Integrals de Manacor

Magdalena Santandreu Sureda

c/. Moreres, 3 A, 1r. pis  07500 Manacor

El resto del importe lo podeis pagar durante el curso.

 

 Dirigido a: Fisioterapeutas, Enfermería, Maestros, Psicólogos  y a toda persona interesada en Eutonía.

 

 Plazas limitadas.

    

Comments Sense comentaris »

 

TALLER DE TARDOR-HIVERN DE COS I CONSCIÈNCIA

 

 

Dia:      Dissabte 29 de novembre de  2008.

 

Horari: Començarem a les 9 hores i acabarem a les 14 hores.

 

Preu:     45 €.

 

Lloc:   “El Centre” Teràpies Integrals de Manacor

           Carrer Moreres , 3 A   07500 Manacor

 

Dirigeix el taller: Magdalena Santandreu Sureda

 

Per a més informació telefoneu-nos:

971559208  /  651912537

 

cartell-taller-tardor-hivern-cos-i-consciencia-en-el-centre280a6

Comments Un comentari »