Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » EL MASSATGE INFANTIL. SHANTALA

Per les mares de la Índia fer massatges als seus fills és una tradició que es transmet de generació en generació. Quan el seu infant té poques setmanes de vida, l’agafen i se’l col·loquen damunt les cames. Instintivament el gronxen, l’acaricien i li fan fregues. Als anys 70 un metge francès, Frédérick Leboyer, viatjant per la Índia va conèixer a una d’aquestes mares; na Shantala. Frédérick observà amb atenció les fregues que li feia Shantala al seu fill.

Va veure que el vincle afectiu i la comunicació no verbal que es creava entre un i l’altre no es produïa entre les mares i els seus fills a Occident. Era una comunicació similar a la que tenen certs mamífers amb els seus cadells quan els llepen i amb el mateix netejar-los els acaricien i els fan massatges.. Frédérick aprengué la tècnica, tornà a occident i la introduí al vell continent amb el nom de Shantanla.

Al nadó, aquesta tècnica de massatges li aporta una sèrie de beneficis; li facilita la digestió (calma els còlics, els gasos i l’estrenyiment), li regula i reforça el seu sistema respiratori i circulatori. Per ell té un efecte relaxant i tonificant que l’ajuda a relaxar-se i a conciliar més bé el somni. Enforteix el seu sistema immunològic, neurològic i psicomotor.

De la mateixa manera els pares es veuen beneficiats, perquè s’afavoreix la complicitat i connexió amb el seu fill, els reforça l’instint i la intuïció, els ajuda a relaxar-se, eleva l’autoestima i atorga autoconfiança. Compensa les absències dels pares i disminueix els inconvenients d’estar separats i per últim els ensenya a tolerar les expressions emocionals del seu fill.

 

Joana Moll. Fisioterapeuta.

Deixa un comentari!