Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » TERÀPIA OCUPACIONAL: LA IMPORTÀNCIA DE L’OCUPACIÓ.

“Regala un peix a un home i l’alimentaràs per un dia; ensenya’l a pescar i l’alimentaràs per a tota la vida”.

Aquest és un proverbi xinès que reflexa un dels principals objectius de la teràpia ocupacional: Assolir el major grau possible d’independència de la persona.

L’instrument per aconseguir-ho es l’ocupació. Utilitzem activitats humanes que son habituals quan es gaudeix d’un bon estat de salut, i que només en circumstàncies on la persona presenta una dependència, adquireixen valor terapèutic.

La incapacitat o impossibilitat per dur a terme activitats quotidianes (tan freqüents i que, a més, ocupen gran part del nostre temps diari) com alimentat-se, netejar-se, vestir-se o desplaçar-se implica algun grau de dependència d’altres, que crea una pèrdua d’independència personal.

És per això que el terapeuta ocupacional utilitza l’activitat com a propòsit i l’entorn per ajudar a la persona a adquir coneixements, destreses i actituds necessàries per desenvolupar les tasques quotidianes que es requereixen, i així aconseguir el màxim d’independència i integració.

No podem oblidar que l’ésser humà és actiu per naturalesa, empra el seu temps en activitats encaminades a respondre les seves necessitats i desitjos. Per aquest motiu és necessari adaptar les activitats a les característiques individuals de cada persona en concret, sense centrar-nos en les seves limitacions, sinó en les seves habilitats i destreses i aprofitar-les al màxim.

Aina M. Riera Riera. (Terapeuta Ocupacional).

Deixa un comentari!