Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » LA CONSCIÈNCIA CORPORAL I LA REEDUCACIÓ POSTURAL GLOBAL (RPG)

Acostumem a sentir el nostre cos? Sabem quan estam en mala posició? Quantes vegades hem expressat “em fa mal l’esquena, hauré estat en mala postura” o “hauré fet un mal moviment”?

En realitat, el nostre cos ens parla, i ens adverteix del seu estat: cansament, tensió, rigidesa… si l’escoltem i li posem atenció, podrem modificar la nostra postura i així podrem evitar dolors produïts per una sobrecàrrega dels muscles i les articulacions. Per això la consciència corporal i el control de la pròpia postura són molt importants per a la prevenció de dolors articulars i musculars.

En la nostra postura influeixen factors de tot tipus: hereditaris, socials, psicològics, etc, així com les activitats que realitzem i els hàbits que anem adquirint. En qualsevol cas, els muscles són els encarregats de mantenir el nostre esquelet, per això són ells, els muscles, els que determinen la posició del nostre cos, sempre organitzats en cadenes musculars. Igualment, modificant les longituds musculars, és a dir, estirant o elongant els muscles massa tensos i tonificant els que estan dèbils, podem canviar en certa manera la nostra postura.

La reeducació postural global (RPG) és un mètode de tractament que s’aplica dins la fisioteràpia, i que busca sobretot la causa del dolor i de les retraccions. A partir d’un treball global i mitjaçant les cadenes musculars equilibra les corbes de la nostra columna vertebral. Es treballa sempre tinent en comprte la respiració i hi ha en tot moment una participació activa de la persona que li permet nutrir-se de sensacions corporals i mantenir després les correccions. D’aquesta manera aconseguim recuperar el bon estat dels muscles i de les articulacions de tot el nostre cos. Així doncs, ajuda al manteniment de la salut i el benestar general de la persona.

 

Aina Miquel Pascual. Fisioterapeuta, especialitzada en RPG.

Deixa un comentari!