Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » L’OSTEOPATIA, MEDICINA MANUAL MÉS ENLLÀ DELS OSSOS

Quan algú ens diu que va a l’osteòpata, el primer que pensem és que l’osteopatia tracta exclusivament les malalties dels ossos. En realitat no és així, considerem els ossos, però també els músculs, lligaments, vísceres, fàscies, etc.

Un dels principis de l’osteopatia és que la vida és moviment, tot allò viu es mou, és asixí a totes les estructures que formen el nostre organisme, siguin del sistema múscul-esquelètic, cardi-respiratori, digestiu, nerviós, uròleg, ginecològic, etc.

Considerem l’organisme com una unitat indivisible, en el que hi ha connexió entre tots els teixits, òrgans i sistemes del cos. Aquest concepte és fonamental per entendre que qualsevol alteració en la salut produeix un canvi a l’estructura de la persona i per tant, de la mateixa manera un accident o una alteració a l’estructura pot modificar a la llarga el funcionament d’algun sistema.

Per tant, l’osteòpata busca les estructures corporals que no presenten una mobilitat suficient per tal d’alliberar-les manualment, i així afavorir que puguin realitzar amb normalitat les funcions que depenen d’aquestes. A més, té en compte les forces de curació espontànies del cos, és a dir, els mecanismes propis, els reflexos i els processos que ajuden a la curació del cos per sí mateix. Aquests processos poden influir en la millora de la coagulació de la sang, a l’activació del sistema immunològic, a la cicatrització o inclús a la regeneració de l’os després d’una fractura.

L’osteopatia és un concepte filosòfic i terapèutic, que segueix uns principis que permeten a l’organisme del pacient que trobi els recursos necessaris per crear un nou equilibri.

 

Silvia Triay Salamanca (D.O. MROE)

Deixa un comentari!