Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bsalas/domains/blocelcentretim.com/public_html/wp-includes/theme.php on line 618 Bloc del Centre de Teràpies Integrals de Manacor » TALLER D’EUTONIA

Dirigeix:Magdalena Santandreu Sureda (Eutonista diplomada)

Dia:19 de novembre del 2011 en dissabte.

Horari:de les 10h a les 14h.

Preu: 30€.

Lloc: El Centre de Teràpies de Manacor, carrer Moreres nº3 (MANACOR)

 

QUÈ ÉS L’EUTONIA?

Etimològicament eutonia significa “bon to”. La seva fundadora Gerda Alexander, desenvolupa aquest conjunt de pràctiques corporals cercant en tot moment un to muscular just i harmònic, lliure de tensions, adaptat a les diferents situacions corporals des de el repòs fins el moviment. El fi és el moviment eutònic: ple de consciència sobre el to muscular, sobre l’espai intern, la estructura ossea, els objectius, etc…

 

Objectius:

Reduir el nivell d’estrès (amb Eutonia ho fem amb la regulació del to muscular).

Presa de consciència del conjunt cos-ment-emoció.

Permet gestionar les tensions de la classe (baralles entre alumnes, dificultat de comunicació) etc.

Millora la postura i al mateix temps tot el sistema de comunicació no verbal (el que Wallon i d’Ajuriaguerra anomenaren el diàleg tònic emocional).

La consciència del moviment permet evitar patologies típiques amb les persones que estan molt de temps de peu.

La pràctica del contacte (molt important amb Eutonia) permet desenvolupar l’obertura i l’escola neutre de l’altre.

 

Continguts: 

La presa de consciència del conjunt cos i ment i emoció en difrerents situacions i propostes variades com:

Inventari dels contactes.

Posicions de control.

Passivitat.

Empentes i transport.

Estiraments dinàmics.

Micro-estiraments i intenció d’estirament.

Presa de consciència i reconeixement dels espais interns.

 

Metodologia de l’activitat:  

En cada sessió hi haurà una breu exposició teòrica dels continguts que es treballaran, després de cada proposta de treball, es comentarà verbalment l’experiència sentida. A la primera sessió hi haurà una presentació dels principis de l’Eutonia i de la seva fundadora Gerda Alexander que es fonamenta en la presa de consciència del cos i la ment vivencial i pràctica.                                  

 

Deixa un comentari!